torstai 9. toukokuuta 2013

Uuniperunat

Valmistusaineet

4 - 6 isoa (1 kg) uuniperunaa , esim. Rosamunda tai Van Gogh
alumiinifoliota

Lohitäyte

100  g kylmäsavulohta
1/2  dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
1  prk  (200 g) Valio Eila™ Laktoositon kermaviiliä
1  tl sitruunamehua
1  mm  (maustemitallinen ) suolaa

Kinkkutäyte

100  g palvikinkkua
1  pieni sipuli hienonnettuna
1  prk  (200 g) Valio Eila™ Laktoositon kermaviiliä
3/4  dl paholaisen hilloa
Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella. Kääri yksitellen alumiinifolioon. Paista 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min.
Valmista valitsemasi täyte, kumpikin täyte riittää 4 - 6 uuniperunalle. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Jos teet kinkkutäytteen, paista ensin pieniksi suikaleiksi leikattu kinkku ja hienonnettu sipuli teflonpannulla keskilämmöllä. Yhdistä kaikki aineet.
Avaa foliot tai poista kokonaan. Vedä ristiviilto perunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti